آلودگی، گرد و خاک، رفت و آمد، ریختن چای و مایعات روی فرش و… میتواند موجب کثیفی آن در مدت زمانی نسبتاً کوتاه شود. بنابراین لازم است حداقل سالی ۱ تا ۲ بار فرشها را شسته و از آلودگی پاک کنید. امروزه برای شستوشوی فرش میتوان از دو روش مکانیزه و سنتی استفاده کرد؛ به عبارت دیگر میتوانید فرشها را در منزل بشویید یا از قالیشویی کمک بگیرید. اما به نظرتان کدام بهتر است: شستشوی فرش در خانه یا قالیشویی؟ برای پاسخ به این سوال بهتر است مقایسهای بین این دو روش داشته و مزایا و معایب هر یک را مورد بررسی قرار دهیم.
شستن فرشها در منزل به روش سنتی
تا چند سال پیش اکثر افراد به جای استفاده از خدمات قالیشویی فرشها را به صورت سنتی در پشت بام، پارکینگ، حیاط یا حتی کوچه میشستند.
در حال حاضر با افزایش تعداد قالیشوییها و عدم دسترسی به فضای لازم، بسیاری از افراد برای شستشوی فرشها، مبل شویی و موکت شویی از متخصصان این حوزه کمک میگیرند. اما اشخاص دیگری نیز هستند که روش سنتی شستن فرشها را بر روش مکانیزه ترجیح میدهند. انجام این کار به روش سنتی دارای مزایایی است که عبارتند از:
- عدم پرداخت هزینه شستشوی فرش به قالیشویی
- امکان استفاده از هر نوع شوینده دلخواه
- نظارت کامل بر فرایند شستوشو برای اطمینان از عدم آسیب رسیدن به فرش
- و…
اما زندگی شهری باعث شده تا شستن فرشها در منزل با دردسرهای بسیاری همراه باشد. به طور کل برخی از مشکلات و معایب شستوشوی سنتی فرش عبارتند از:
مصرف بیش از حد آب و مواد شوینده
عدم دسترسی به تجهیزات لازم باعث میشود تا برای تمیز کردن فرش از لکهها نیاز به مواد شوینده زیادی باشد. هرچه شوینده بیشتری استفاده کنید به آب بیشتری برای خروج ذرات آلودگی و مواد شوینده از فرش نیاز خواهید داشت. بنابراین در روش سنتی مصرف آب و مواد شوینده چند برابر میشود!
آسیب رسیدن به فرش
قیمت قالیشویی یکی از دلایلی است که باعث میشود افراد روش سنتی را برای شستن فرشها انتخاب کنند. اما لازم است بدانید که در این روش احتمال آسیب رسیدن به فرش بسیار زیاد است! در واقع امروزه از مواد اولیه گوناگونی برای تولید فرش استفاده میشود که هر یک روش شستشوی متفاوتی نسبت به یکدیگر دارند.
برای مثال عدم شستوشوی صحیح فرشهای الیاف مصنوعی میتواند موجب سفت شدن آنها شود. همچنین در برخی دیگر از فرشها احتمال تغییر رنگ یا حتی رنگ دهی فرش وجود دارد. بنابراین عدم تخصص و مهارت کافی در شناخت انواع فرش و روش شستشوی آنها میتواند موجب آسیب رسیدن به بافت فرش شود.
نیاز به فضای مناسب
امروزه اکثر افراد به دلیل تغییر بافت شهری مجبور به آپارتمان نشینی هستند. آپارتمان نشینی موجب شده تا شستوشوی فرش در پارکینگ، حیاط یا پشت بام عملاً ناممکن شود؛ زیرا این کار موجب مزاحمت برای دیگر همسایگان خواهد شد. بنابراین تنها افرادی که دارای منازل ویلایی هستند، میتوانند از روش سنتی برای شستن فرشها استفاده کنند.
زمانبر بودن شستوشوی فرش
برای شستن فرشها در منزل نیاز به زمان زیادی وجود دارد. اما متاسفانه امروزه اکثر افراد مشغلههای خاص خود را داشته و نمیتوانند زمان ارزشمند خود را برای شستن فرش هدر دهند.
عدم شستشوی صحیح فرش
عدم دسترسی به تجهیزات لازم و تخصص ناکافی باعث شده تا امکان اعلاشویی فرش در منزل وجود نداشته باشد. در واقع در روش سنتی نمیتوان بافت فرش را به صورت کاملاً عمقی تمیز کرد.
نیاز به نیروی انسانی
شستوشوی فرشها به تنهایی عملاً غیر ممکن است. در واقع برای این کار نیاز به حضور ۲ تا چند نفر وجود دارد. در حال حاضر تامین نیروی انسانی به دلیل دغدغههای متعدد افراد بسیار سخت به نظر میرسد که موجب شده بسیاری از افراد از روش شستشوی سنتی فرش صرف نظر کنند.
شستن فرشها در قالیشویی به روش مکانیزه
شستشوی فرش در خانه یا قالیشویی به منظور تمیز کردن فرش از کثیفی انجام میگیرد. اما اینکه کدام روش بهتر است بستگی به مزایا و معایب هر روش دارد.
برای مثال ممکن است برخی قالیشوییها به دلیل عدم تخصص کافی موجب آسیب رسیدن به فرش زیبای شما شوند. بنابراین لازم است بهترین قالیشویی تهران یا دیگر شهرها را بشناسید و بعد از تحقیقات لازم از قالیشویی کمک بگیرید.
اما به طور کل در صورت انتخاب بهترین قالیشویی که تجربه و تخصص کافی داشته باشد، میتوانید از مزایای زیر برخوردار شوید:
شستشوی عمیق فرش
اگر میخواهید فرشهای منزل یا محیط کار خود را به صورت عمقی شستشو داده و از هر نوع کثیفی پاک کنید بهتر است با ورود به سایت قالیشویی کسری از خدمات بهترین قالیشویی تهران برخوردار شوید.
در واقع در قالیشویی کسری از دستگاههای مکانیزه و مواد شوینده استاندارد برای شستشوی عمقی فرش استفاده میشود. به این صورت میتوان هر نوع آلودگی را از بافت فرش پاک کرده و از ایجاد بوی نامطبوع در آن نیز جلوگیری به عمل آورد.
خشک کردن صحیح فرش
در قالیشوییهای معتبر کشور، فرشها را به صورت کاملاً اصولی و با استفاده از روشهای تخصصی خشک میکنند. به این صورت عدم باقی ماندن رطوبت در فرش موجب جلوگیری از زرد شدن و بو گرفتن آن خواهد شد.
اگر دقت کرده باشید در اکثر مواقع شستشوی فرشها به روش سنتی باعث میشود تا لکههای زرد رنگی به خصوص در قسمتهای روشن فرش ایجاد شود. این مسئله معمولاً به دلیل باقی ماندن رطوبت، آلودگی و مواد شوینده در فرش اتفاق میافتد.
جلوگیری از هدررفت آب
شستن فرش با سیستمهای به روز در قالیشویی موجب شده تا بتوان لکههای فرش را با استفاده از مواد شوینده مناسب و در مدت زمانی کوتاهتر پاک کرد. به این صورت میزان آب مصرفی به حداقل رسیده و میتوان از هدررفت آب جلوگیری به عمل آورد.
استفاده از مواد شوینده استاندارد
در قالیشویی با توجه به نوع، جنس و بافت فرش از مواد شوینده مناسبی استفاده میشود. به این صورت علاوه بر اینکه فرشها کاملاً تمیز میشوند از آسیب به بافت آنها نیز جلوگیری به عمل میآید.
استفاده از نیروی متخصص و با تجربه
در قالیشویی از نیروی با تجربه و متخصص برای شستشوی فرشها استفاده میشود. در واقع کارکنان قالیشوییهای معتبر دارای تخصص کافی در شناخت بافت و جنس فرش هستند که به این صورت میتوانند بهترین روش شستشو و مواد شوینده را با توجه به نوع فرش انتخاب کنند.
علاوه بر آن این افراد میتوانند فرشهای آسیبدیده شما را به بهترین شکل ممکن ترمیم کرده و کاملاً سالم و تمیز تحویل دهند.
بهترین روش شستشوی فرش کدام است؟
برای بسیاری از افراد سوال است که از بین روش شستشوی فرش در خانه یا قالیشویی کدام بهتر است؟! در این مطلب به مقایسه این دو روش پرداخته و مزایا و معایب هر یک را خدمتتان شرح دادیم.
در پایان میتوان اینطور نتیجهگیری کرد که در جهان مدرن بهتر است برای انجام هر کاری از متخصصان آن حوزه کمک گرفت. بنابراین شستشوی فرش در قالیشوییهای معتبر مثل قالیشویی کسری بهترین گزینه برای شما است که با انتخاب آن میتوانید فرشهای خود را کاملاً تمیز و سالم تحویل بگیرید.
امتیاز شما
میانگین امتیازها 1 / 5. تعداد امتیاز ها: 1